Een Limburger zwerft al 3 dagen in de woestijn helemaal alleen met z'n kameel. Al gauw denkt de Limburger ik moet wippen, ik moet wippen. Dan ziet hij z'n kameel en denkt: 'met die ga ik eens wippen.' Maar telkens als hij achterop op het dier wil springen, doet het beest drie stappen naar voren. Na tien pogingen geeft de Limburger het op. Plotseling staat er een gigantisch lekker naakt mokkel voor de Limburger en roept: "Je mag me alles vragen!!" Zegt de Limburger: "Echt waar, alles??" "Ja," zegt het mokkel. Zegt de Limburger: "Kun je dan even m'n kameel vasthouden!!"

-

 

 

Koeien en economie: de verschillende economische systemen uitgelegd aan de hand van 2 koeien.

 

 

Socialisme:

Je hebt twee koeien en je geeft er één aan je buurman die geen koeien heeft.

 

Communisme:

Je hebt twee koeien, de regering neemt ze allebei af en geeft je een beetje melk

 

Fascisme:

Je hebt twee koeien, de regering neemt ze allebei af en verkoopt je melk

 

Nazisme:

Je hebt twee koeien, de regering neemt ze allebei af en schiet je vervolgens neer.

 

Bureaucratie:

Je hebt twee koeien, de regering neemt ze af, schiet er eentje dood, melkt de andere en giet de melk dan weg ...

 

Traditioneel Kapitalisme:

Je hebt twee koeien. Je wisselt er een voor een stier, je kweekt een hele kudde koeien, verkoopt die en gaat leven van de rente.

 

Lernout & Hauspie-kapitalisme:

Je hebt twee koeien. Je verkoopt er drie aan een dochteronderneming in Korea en gebruikt daarvoor het krediet dat je via je schoonmoeder hebt aangevraagd bij een Brusselse bank, vervolgens voer je een ruil door met een Amerikaans bedrijf om je 4 koeien op te kopen en aan je terug te schenken zodat je de belastingen op de 5 koeien kan terugtrekken. De subsidies die Europa je uitbetaald voor de melk van je 6 koeien investeer je via een stroman in je Koreaanse dochteronderneming. In je jaarrapport geef je 8 koeien aan met een optie op een negende. Je koopt 3 koeien om een Amerikaanse kwekerij te kopen en wordt vervolgens op de Amerikaanse veemarkt ontmaskerd omdat je eigenlijk niets van koeien weet. Je stallen staan leeg ...

 

Amerikaans systeem:

Je hebt twee koeien. Je verkoopt er één en dwingt de andere om melk voor vier te geven. Je bent verbaasd als het beest doodvalt.

 

Waals systeem:

Je hebt twee koeien. Je gaat in staking omdat je er drie wil.

 

Japans systeem:

Je hebt twee koeien. Je manipuleert hen genetisch zodat ze tien keer kleiner worden dan een normale koe en zodat ze twintig keer meer melk geven. Je maakt eigen koe-cartoons (Koekimons) en overspoelt er de hele wereld mee.

 

Duits systeem:

Je hebt twee koeien. Je manipuleert ze genetisch zodat ze 100 worden; maar één keer per maand moeten eten en zichzelf melken.

 

Brits systeem:

Je hebt twee koeien. Ze zijn alle twee gek.

 

Italiaans systeem:

Je hebt twee koeien maar je weet niet juist waar ... en nu ga je spaghetti eten.

 

Russisch systeem:

Je hebt twee koeien. Je telt ze en ontdekt dat je er 5 hebt. Je telt ze opnieuw en ontdekt dat je er 30 hebt. Je telt ze opnieuw en ontdekt dat het er 17 zijn. Je stopt met tellen en opent je vierde fles Wodka van deze ochtend.

 

Frans systeem:

Je hebt twee koeien en ze zijn de belangrijkste koeien ter wereld.

 

Zwitsers systeem:

Je hebt 500 koeien maar geen enkele is van jou. Je verdient geld door ze voor een "onbekende" buitenlander bij te houden.

 

Hindu systeem:

Je hebt twee koeien en je aanbidt ze.

 

Chinees systeem:

Je hebt twee koeien. Driehonderd mensen melken hen dagelijks. Je beweert volledige tewerkstelling te kennen, een hoge rundproductiviteit te kennen en laat de journalist executeren die de cijfers naar buiten bracht.

 

Vlaams systeem:

Je hebt één koe en je trouwt er mee.

-

 

 

Een piratenschip vaart reeds maandenlang rond op zee. De bemanning kan zich niet meer inhouden en begint te masturberen. Na enkele weken begint het schip al plakkerig te worden. Na een paar maanden ziet het schip helemaal wit, een half jaar later ligt er een laag op het dek van een goeie 30 centimeter. De kapitein begint het toch stilaan lastig te vinden en roept zijn mannen bijeen. "Mannen, "zegt hij, "dit kan zo niet langer. Doe al die troep bijeen, stop het in een ton en kieper die ton overboord!" Zo gezegd, zo gedaan. Nog een half jaar later legt het schip aan aan land. De kapitein en zijn bemanning beginnen een plundertocht, branden huizen plat en verkrachten alle vrouwen. Na een tijdje komen ze aan een klooster en tot hun verbazing zijn alle nonnen zwanger. "Maar hoe kan het nu dat julie zwanger zijn?" vragen ze. "Tja, we weten het ook niet zo goed," antwoorden ze,"maar 6 maanden geleden kwam hier een ton aandrijven vol vet, en we hebben er kaarsen van gemaakt..."

-

 

 

Kljeene Romeo kwaam doarjust tuus en vroegd an zen moedr: "moedre, oe skrivde tetten?" Woarup da moedre zegt: "moar joengene, wulke parlee... voewa moe je gie da eigelik weten?" "Vo mien ipstel: voader ed een nieuwen trakteur gekocht en tetten noh niemand gezien!"

-

 

 

Joepie!!! Er is toch nog leven na de dood!!!